24. dubna 2017

Dokázali jsme to

Dokázali jsme to. Získali jsme další grant na projekt Evropské dobrovolné služby. Jsem nadšená a natěšená, v hlavě mi víří desítky věcí, které bude potřeba zařídit (smlouvu, ubytování, víza, letenky, dopravu do Ústí, průkazku na MHD, českou simkartu atd., atd.). Ostatně jako vždycky. Jsem ráda za každý nový projekt a trpělivě se prokousávám vším, co je potřeba udělat, aby mohla dobrovolnice přijet a svůj pobyt v knihovně si užila a my s ní.


Tentokrát do Ústí zavítá sedmadvacetiletá Arménka Tatevik z Jerevanu. Tatevik pracuje v jedné z jerevanských knihoven. Pracuje s dětmi, vymýšlí pro ně různé aktivity, třeba i divadlo. Jsem zvědavá, co všechno vymyslí u nás ve spolupráci se šikovnými kolegyněmi a kolegou z Dětského oddělení. Zkrátka nepřijdou ani milovníci cestovatelských besed. Loni jsme měli možnost se přesvědčit, že Arménie je krásná a zajímavá země (prezentace Arménky Shushanik si mnozí jistě ještě pamatují). Tatevik souhlasila, že jednu nebo dvě prezentace o své vlasti také udělá. Těšit se na ni mohou i účastníci čtvrtečních schůzek Anglického klubu. A vlastně všichni naši čtenáři, protože Tatevik se zapojí i do půjčování u pultu v některých našich odděleních. Potkat se s ní můžete už v září.



Pěkný den.



Text: Zuzana Pařízková 

Foto: archiv Tatevik Tamazyan




Více o projektech Evropské dobrovolné služby najdete na webu programu Erasmus+ (http://www.naerasmusplus.cz).


Více o projektech zrealizovaných v Severočeské vědecké knihovně, najdete na našich webových stránkách (http://www.svkul.cz/o-knihovne/projekty/european-voluntary-service-evs/).

Žádné komentáře: