4. března 2014

Herní den v knihovně

Pokud jste první březnovou sobotu zavítali do vědecké části knihovny, do budovy ve Velké Hradební, ocitli jste se tak trochu v jiném světě. Knihovna byla plná lidí a her.

Stejně jako další knihovny v České republice se i ta naše rozhodla rozšířit svou nabídku služeb a půjčovat i deskové a karetní hry. A právě první březnová sobota byla jedinečnou příležitostí, jak pro naše čtenáře, tak i pro ty, kteří u nás dosud registrovaní nejsou, přijít do knihovny a vyzkoušet si hry, které je zajímají.

Ke spolupráci jsme přizvali PS Dravci, RC Slunečník a také slečnu Gulášovou z Klubu deskových her UJEP. Pomohly i dobrovolnice, které s knihovnou pravidelně spolupracují. Takže pokud někdo přišel sám a hledal někoho do party na hraní nebo prostě jen potřeboval vysvětlit pravidla či pomoct s výběrem hry, našel tu spoustu ochotných a znalých pomocníků.

Zahrát si přišli jak rodiče s dětmi, prarodiče s vnoučaty, tak i skupiny mladých lidí. Knihovna se díky nim proměnila takřka v živý organismus plný pohody. Jako organizátoři jsme si to moc pochvalovali a z ohlasů návštěvníků jsme se dozvěděli, že oni rovněž. I proto bychom chtěli v knihovně podobnou akci zopakovat, pravděpodobně někdy na podzim.

Zájemci o hraní deskových a karetních her však nemusí čekat až do podzimu, aby si opět mohli přijít do knihovny nějakou hru půjčit a zahrát. Počínaje 1. březnem jsme začali půjčovat hry registrovaným čtenářům i domů. Ti, kteří platnou registraci do knihovny nemají, si mohou přijít vyzkoušet hry do knihovny. Po zaplacení 20 Kč (jednorázová registrace) jim půjčíme hru v tzv. prezenčním režimu, tedy pouze v knihovně. Bližší informace o pravidlech půjčování a také o nabízených hrách najdou zájemci na webových stránkách knihovny: http://www.svkul.cz/pro-ctenare/deskove-hry/.





                                                                                                                         Text: Zuzana Čermáková
                                                                                                               Fotografie: Pavlína Cipriánová

Žádné komentáře: