2. listopadu 2012

Tipy na nákup aneb kdyby tak v knihovně měli...


Možná jste si občas při návštěvě knihovny povzdechli, že titul, který nutně potřebujete nebo který si prostě jen chcete přečíst, nemáme ve fondu. Je pochopitelné, že knihovna nemá a ani nemůže mít všechno, na co si její čtenáři vzpomenou. Také ostřížímu zraku našich pracovníků, tzv. akvizitérů, kteří knihy, časopisy a další dokumenty do knihovního fondu shánějí, občas může něco zajímavého uniknout. Proto jsme rádi, když nám své tipy sdělíte.

K tomu, abyste nám jednoduše dali vědět, že zrovna tento konkrétní titul bychom měli mít, slouží „kouzelný“ formulář umístěný na našich webových stránkách. Jmenuje se "Tipy na nákup" a najdete ho pod tímto odkazem: http://www.svkul.cz/sluzby/tipy-na-nakup/.

Navrhnout ke koupi lze nejen knihu, ale také časopis, hudebninu nebo CD či DVD, stačí si jen vybrat příslušný formulář z nabídky. U časopisu, hudebniny či CD/DVD stačí uvést pouze název. U knihy je třeba doplnit ještě jméno autora, rok vydání, popřípadě kým a kde byla vydána. Pokud nám zároveň sdělíte, odkud jste se o daném titulu dozvěděli, usnadníte tím našim akvizitérům práci s vyhledáváním. Právě oni totiž budou vaše tipy posuzovat a na uvedený e-mail vám dají vědět, zda je možné kýžený titul zakoupit, či nikoliv.

Takže až si zase příště povzdechnete, že něco nemáme, ozvěte se nám. Jsme vám k dispozici také na e-mailu knihovna@svkul.cz nebo u výpůjčního pultu. 


Text Zuzana Čermáková

Žádné komentáře: