25. listopadu 2013

Ke knize kávu, čaj a zákusek? Ano!

Jako každý rok, v rámci říjnového Týdne knihoven, se snažíme potěšit čtenáře nějakou nezvyklou akcí. Připomenout, že knihovna není jen výdejna z donucení sháněných knih na povinnou četbu, ale že je i místem, kde se můžete doslova uprostřed města zastavit. Pohodlně se posadit a z regálu si vytáhnout knihu, kterou jste dlouho sháněli anebo naopak takovou, o které jste nevěděli, ale zaujala vás právě teď.

A co takhle kdybychom Vám nabídli ještě kávu? Espresso, turka nebo instantní? Nebo raději čaj? Černý nebo ovocný? Nabídněte si zákusek! Pokud jste ve středu 2. října 2013 byli u nás v Lidové půjčovně, určitě jsme se Vás takto zeptali, nejspíš Vás i překvapili, ale hlavně doufáme, že potěšili.

Nejčastější dotaz čtenářů pak byl, zda to tak bude nyní každý den...? I když jsme se shodli, že tak příjemnou akci zkusíme zopakovat častěji vícekrát než jednou do roka, tak každý den bohužel asi ne. Ale do budoucna kdoví, třeba zřizovatel knihovny navýší knihovně rozpočet, pracovníci absolvují kurzy přípravy kvalitní kávy a bude obecně platit, že co knihovník, to zkušený barista :-)



                                                                                                                          Text a foto: Adam Kopřiva

Žádné komentáře: